Admission News

Latest Admission Notifications for BA, B.Com. B.Sc, BBA, BCA, MA, M.Com, M.Sc, MBA, Other PG and UG Courses

Question Papers

Question Papers for Various Universities of India. Download 10 Year Question Paper for Free.

Placement Papers

Placement Papers for Various Companies. Download Placement Papers for Free.

Universities in India

List of Various Universities in India. Get the List of Various Universities, Deemed Universities, IITs and NITs.

Colleges in India

List of Various Colleges in India.

Monday, March 7, 2016

General Knowledge and Current Affairs MCQs

General knowledge & current affairs Multiple Choice Questions with answers for banking and other recruitment tests. You can see these are important questions and probably you can see in various banking exams or other government tests.  

Revise yourself and you can get all answers at the end of last question.



1. National Science Day is observed on

A. 28th January
B. 28th February
C. 26th April
D. 4th February

2. Kisan Credit Card (KCC) Scheme for farmers was introduced in

A. 1991-92
B. 1994-95
C. 1998-99
D. 2001-01

3. National Commission for Minority Educational Institutions was established by the Govt. of India in

A. 2005
B. 2009
C. 2010
D. 2004

4. Which of the following player was awarded ICC Emerging Cricketer of the year 2015

A. AB de Villiers
B. Steven Smith
C. Josh Hazlewood
D. Virat Kohli

5. The British Government appointed the Simon Commission in

A. 1937
B. 1935
C. 1927
D. 1909

6. Cathay Pacific Airways belongs to

A. Hong Kong
B. Australia
C. Sweden
D. Spain

7. In computer networking, HTTPS is

A. Hyper Transfer Text Protocol Signal
B. Hyper Technical Transfer Protocol Signature
C. Hyper Text Transfer Protocol Secure
D. Hyper Text Technical Protocol Solution

8. When and where was our National Anthem first sung?

A. 27 December 1911 in Calcutta
B. 24 January 1950 in Calcutta
C. 24 January 1950 in Allahabad
D. 27 December 1959 in Delhi

9. The design of the National Flag was adopted by the Constituent Assembly of India on

A. 30 January 1950
B. 26 January 1950
C. 15 August 1947
D. 22 July 1947

10. Printer resolution is measured by the number of _______ a printer can output

A. Character per page (cpp)
B. Pixels per segment (pps)
C. Dots per inch (dpi)
D. Bits per centimeter (bpc)

Answers

1. B
2. C
3. D
4. C
5. C
6. A
7. D
8. A
7. C
8. A
9. D
10. C

PU, Chandigarh - Ph.D in Zoology Admission 2016 - Vacant Seats

Vacant Seats in Ph.D in Zoology

Are you a student or passed out of M.Sc. degree in Zoology and want to do Ph.D in Zoology? Then great opportunity for you. Panjab University, Chandigarh has some vacant seats in Ph.D Zoology for the session 2016-17

Qualification:

M.Sc. degree in Zoology with minimum 55% marks.
CSIR NET/GATE/ICMR/P.U. Ph.D. Entrance Test qualified


You can apply upto 15th March 2016

For further details you can visit http://news.puchd.ac.in/show-news.php?id=859

Recent Educational News