Admission News

Latest Admission Notifications for BA, B.Com. B.Sc, BBA, BCA, MA, M.Com, M.Sc, MBA, Other PG and UG Courses

Question Papers

Question Papers for Various Universities of India. Download 10 Year Question Paper for Free.

Placement Papers

Placement Papers for Various Companies. Download Placement Papers for Free.

Universities in India

List of Various Universities in India. Get the List of Various Universities, Deemed Universities, IITs and NITs.

Colleges in India

List of Various Colleges in India.

Monday, March 3, 2008

IBM Placement Paper

2 Sections

1. Aptitude
2. Technical


Time : 60 mins

both papers will be in our hand initially, so we can divide time in what ever way
we want.

Aptitude :

1. like 3 consecutive prime adds to some no what is that
ans: both 49 and 59.

2. one person travlled 4 laps with the speed of 10,20,40 ( or 30) and 60 kmph
and what is the average speed.
ans: 20 (sure)
3.like one student takes 20 mins if he go with speed 15kmph and at what speed he
should go to reach in 15 mins ( nos are not same)
ans: 16kmph( but not sure)
4. there are 2 type of people group 'yes' who always says yes ( they never say 'no') if they are not sure about they will remain salient. and other grou name 'no' where the group of people always say 'no' if they are not sure they will remain silent.
thats it now questions are
1) what will be the answer if i ask are u belong to group 'yes'
options are: they remain silent ,say yes, say no, either yes or no, can't
be determined
2) same quetion but if i ask are u belong to group 'no'

answers for both above quetions are not ( not determined)
3) what will the other person say if ask are u belong to grou 'yes'
and etc
there were 5 quetions first 4 u can do it last one little bit tough.
spend some time on this u can do it.
4)
5)

9.like from height of 8 mts on ball fell down and each time it bounces half the
distance back. so what will be the distance travelled
ans: 24 (sure) like 8+4+4+2+2+1+1+0.5+0.5+ and etc ..
answer is not 20
10.like 6 cubes are arranged adjacently and given the perimeter and asked to
find the perimeter of one cube.
ans: if x is the total perimeter then (x/14)*4 leads to the answer.
but check it once u will be having plenty of time.
answer is 52 (13*4)

11. some data is given like this 10kmph in still water ship took some x mins and downstream
some y mins in same time
what is the stream value .... (q is not exat)
ans: 3 (not sure)

12.some average problem like 16 students average weight and teacher joins them ....
ans: 23 (sure) do this (16x+40)/(x+1) will give the value.

13. some problem on square like to increase area by 69% by what percent side should be increased
ans: square root of 169 i.e 13 ( not sure)

14. no of rational nos b/w 0 and 5
ans: infinite
15. First day of 1999 is Sunday what day is the last day
ans: Monday

16.bullets probel some x no of bullets are shared by 3 people equally . and each fired
4 bullets then the sum of remaining bullets is equal to intially divsion value
ans: 18 (sure)

17. bread problem, one come and eat half no of breads and somthing...
ans: 63( check it)


18. like A can do in 6 day and B can do in 8 and C can do in 12 days but b left after working for 6 days for how many no of day A and C shluld work
ans: 11( i dont think so this is correct)






Technical


1. what is vector processing
ans: i dont no

2. what is data integrity
ans: option a ( like the range of values is defined by data integrity)

3.which topology takes minimum wiring
options: star,bus,ring and complete etc
ans: find it from network text book ( may be bus or ring)

4.best sorting if elements are already sorted
ans: insertion sort(sure)

5.software configuration management -----
ans: option a ( but check it from SE text book there are only 2 confusing answers)

6.In network the packers are flowing unnecessarly what is the way to control
it and ....
options: SNMP, and some i dont remember.

7.some octal no to decimal conversion
for given octal no the last digit was 7
ans: the option a ( the decimal last digit was 1)

8.x-=y+1 is equivalant to
ans: x=x-y-1 (sure) because it is interpreted as x=x-(y+1)
9. in a student form what is the relationship b/w student and course
ans: actually it is many to one but they specified in a student form
so think and write.

10.which is correct to append the ouput of ls and who to some file x.
ans:(who;ls)>>x (check it)

11.what is trigger in DBMS (know what it will do)


12.what happens when we open a file in r+ mode
like whether file will be created if it s not there can we write to file ...
13. what is ROM
ans: it contains boot up program and it is not accesible
that was one answer and anothe option was
it is non volatile ( choose one among these 2)
14. what is int (*a)[4]
ans: pointer to an array of 4 integer (check it)

15. primary key of anothe table is present and so on..........
ans: foreign key

16. what is the diffirenece b/w 0123 and 123 in c?
ans:40(sure)

17. which among the devices is spooled device
ans: printer(correct)

18. if u get error in adapter which device will u use?
ans: contact electronics student.
one of the option was voltometer.

19. which is the real time application
ans: robotics

Admission Notice MBA (Institute Of Management Technology Dubai)

Institute Of Management Technology Dubai
Ghaziabad
Admission 2008


MBA Two Years Full Time

How To Apply:
Apply in the prescribed application form available at IMT, India Office against a fee to be tendered by way of DD/Cash Payment of Rs. 1600/-. DD should be made in favour of Institute Of Management Technology, payable at Ghaziabad or Delhi. Application Form can be downloaded from website www.imtdubai.org OR www.imt.edu Applications forms & Information Brochures are also available at Select Centers Of IMS.

Eligibility:
Bachelor or Equivalent degree with minimum 50% Marks from a recognized University.

Selection Criteria:
Entrance Test followed by Personal Interview

Address:
Contact Chairman (Joint Admissions Committee)
India Office: IMT, A-16, Site-3, UPSIDC Industrial Area, Ghaziabad-201003
Tel: +91-120-2705628
Mob: 9818116551, 9810214551
Fax: +9191-120-2705625
Email: admissions@imt.edu
Web: www.imt.edu


Institute of Management Technology
Block 4, First Floor
Dubai Academic City
P.O Box 502438
Dubai, UAE
Phone: + 971 4 360 4844
Fax: +971 4 360 4838
Email: info@imtdubai.org

Recent Educational News