Saturday, August 2, 2008

Manjit Singh

NAC-Tech - NASSCOM Sample Test Papers

NAC-Tech - NASSCOM Sample Test Papers

Section 1 - Verbal Ability

No. of Questions: 15
Duration in Minutes: 15
Directions for Questions 1-5:

Read the passage and answer the questions that follow on the basis of the information provided in the passage.


Are we alone? The question has tickled the human imagination for years, perhaps ever since our earliest ancestors looked up at the night sky into the endless sea of stars. Is anyone else out there?

Humans do not yet have a definitive answer to the question, but a team of astronomers running computer simulations of planet formation has found that Earth-like planets with enough water to support life could be fairly common.

The team ran 44 simulations of planet formation near a sun and found that each simulation produced one to four terrestrial (rocky, Earth-like) planets, including 11 planets at about the same distance from their stars as Earth is to the sun.

"It's hard to say we sampled exactly the conditions in the galaxy in which terrestrial planets form, but in the cases we chose, an Earth-like planet formed in about a quarter of the cases," said Sean Raymond, an astronomer at the University of Washington in Seattle.

Raymond is the lead author of a paper on the simulations, recently accepted for publication in the astronomy journal Icarus. The co-authors are Thomas Quinn at the University of Washington and Jonathan Lunine at the University of Arizona in Tucson.

The simulations show a wide variety of planets forming; everything from dry planets like Mars, to Earth-like planets, to planets three times as large as Earth with 20 times as much water.

Greg Laughlin, an astronomer at the University of California, Santa Cruz, and expert on planet formation, said he agrees with the interpretation that the universe may be full of a variety of planets, including Earth-like planets with significant water to harbor life.

"There is nothing in our current understanding of planet formation and planetary systems to suggest that the basic architecture of our solar system is particularly unusual", he said.


1) From the passage, we can conclude that there is__________ possibility of life on any planet other than Earth:


A) No
B) Very low
C) Very high
D) Cannot be determined

2) Icarus is a/an:

A) Astrology journal
B) Weekly magazine
C) Aircraft
D) Astronomy journal

3) The simulations conducted showed all of the following results EXCEPT:

A) Each simulation produced one to four Earth-like planets.
B) Earth-like planets may be quite common
C) Earth-like planet formation occurred in about 25% of the cases
D) Earth-like planet formation of a much larger size with hydrogen seas instead of water.

4) Greg Laughlin is:

A) An astronomer
B) An expert on planet formation
C) Both an astronomer and an expert on planet formation
D) Lead author of Icarus

5) What can be said about the simulations?

A) They were conducted and the results taken from a real life situation.
B) They were sampled exactly in the conditions in which the planets in a galaxy are formed.
C) In about a quarter of the cases an Earth like planet was formed.
D) The simulations show that the variety of planets forming is very low.

Directions for Questions 6-9:


Choose the option, which will CORRECTLY fill the blank.

6) The speech was filled _______ examples.


A) From
B) Of
C) With
D) In

7) The subscription rate of a magazine is Rs.50 __ the first three months and this increases to Rs.120 if it is______ one year.


A)
In, from
B) For, for
C) For, of
D) In, for

8) We found it difficult to agree _______ what to do with the money.

A) On
B) For
C) At
D) With

9) The Germans suffered heavy losses _______ World War II.


A)
From
B) During
C) Into
D) With

Directions for Questions 10-12:


Choose the word nearest in meaning to the word in ITALICS from the given options.

10) The doctor in the village turned out to be a quack.

A) Duck Lover
B) Pretender
C) Duck Hater
D) Genius

11) Is there any alternate method to arrive at the answer?


A) Different
B) Easy
C) Substitute
D) Effective

12) At the party, she was piqued with the gentleman in the red shirt.

A) Annoyed
B) Pleased
C) Flirting
D) Shy

Directions for Questions 13-15:


Choose the answer option which will CORRECTLY fill the blank.


13) _______ first episode of the new serial is going on air tonight.

A)
The
B) A
C) An
D) No article required

14) He remembered that _____ moon looked lovely that night.


A) A
B) An
C) The
D) No article required

15) __ engineers, who appeared for __ test and failed, were given __ alternative to join as assistants in a different department.


A) The, the, a
B) The, the, an
C) An, a, the
D) An, an, an

Source: Please Visit Nasscom Website www.nac.nasscom.in Click on the link Sr. No 13 NAC Sample Test Questions and from here you can download the Nasscom Placement Papers. After Downloading you will found 4 Sets of NAC Sample Papers & NAC Test Introduction. Each set is consists of three different Sections as follows:-

Section 1 - Verbal Ability
Section 2 - Analytical & Numerical Ability
Section 3 - Learning Ability

For More Details Please Visit: www.nac.nasscom.in

Subscribe to this Blog via Email :

37 comments

Write comments
Tanumeet Kaur
AUTHOR
September 12, 2008 at 8:07 AM delete

please give answers too......its a good test paper but without answers its of least importance

Reply
avatar
luvpreet
AUTHOR
October 16, 2008 at 5:08 AM delete

hi,,frens its a good test those engg students hve dream to do job in company.....plz clear dis test it vl gve u a confidence to be appear in a placement tests...best of luck 2 all ur future........

Reply
avatar
keethu
AUTHOR
January 17, 2011 at 7:39 PM delete

give the answers plzzzzzzzz

Reply
avatar
saranya
AUTHOR
August 11, 2011 at 7:18 PM delete

plz give the ans.....it is helpful for us to judge ourself...

Reply
avatar
shya!!!!!
AUTHOR
August 17, 2011 at 9:37 AM delete

hi!!! plz give solution

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 20, 2011 at 10:53 AM delete

PLZZZ GIVE ANSWERS.......

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 21, 2011 at 10:39 AM delete

Read the passage clearly and you will get answers for all questions.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
September 1, 2011 at 11:40 PM delete

give ans also

Reply
avatar
sravani
AUTHOR
September 5, 2011 at 1:38 AM delete

please giv e answers for this...

Reply
avatar
indu
AUTHOR
September 10, 2011 at 2:45 AM delete

answersssss plzzzzzzzzz

Reply
avatar
uma
AUTHOR
September 16, 2011 at 9:56 PM delete

plzzzzzzz give answers.It will be very helpful for us.plzzzzzzzzz

Reply
avatar
September 22, 2011 at 6:00 AM delete

pls anybody give the answer of all the question...

Reply
avatar
sujitha
AUTHOR
September 23, 2011 at 3:05 AM delete

can u pls post answers so that all r benefited for it

Reply
avatar
Madhuri
AUTHOR
September 24, 2011 at 4:02 AM delete

please provide answers also bcoz we can judge ourselves

Reply
avatar
rajesh goud
AUTHOR
September 25, 2011 at 12:18 PM delete

Y dnt we try nd post ower own ans?

Reply
avatar
raghava
AUTHOR
September 27, 2011 at 5:53 AM delete

plz provide download link for this test papers..

Reply
avatar
Prateek
AUTHOR
September 29, 2011 at 6:39 AM delete

hey !! anyone get the answers of above??

Reply
avatar
Preethe:)
AUTHOR
October 20, 2011 at 10:45 AM delete

Answers :
1)C
2)D
3)D
4)C
5)C
6)C
7)B
8)A
9)B
10)B
11)C
12)A
13)A
14)C
15)A

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
October 27, 2011 at 3:09 AM delete

are the answers above ryt?
i hav some doubt...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
October 29, 2011 at 6:35 AM delete

plz give the answers......

Reply
avatar
nagaraju
AUTHOR
November 12, 2011 at 9:36 PM delete

with out answers there is no i think so............nagarj.T

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
January 3, 2012 at 5:29 AM delete

plz provide ans then it will be good

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
June 22, 2012 at 8:47 AM delete

There are some mistakes in the answer key posted above.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
July 6, 2012 at 10:54 PM delete

1-c
2-d
3-d
4-c
5-c
6-c
7-b
8-a
9-b
10-b
11-c
12-a
13-a
14-c
15-b

Reply
avatar
Aruna
AUTHOR
July 11, 2012 at 1:44 AM delete

we need answers with solutions. It will help us. There are some doubts in given answers...

Reply
avatar
Aruna
AUTHOR
July 11, 2012 at 1:46 AM delete

We need answers with solutions. It will help us.

Reply
avatar
koustuba
AUTHOR
July 21, 2012 at 6:00 AM delete

post the solutions please....

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
July 28, 2012 at 8:16 AM delete

3rd one will be D,rest of the answers posted of july 6th is ok..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 1, 2012 at 1:57 AM delete

please give the answer with solution...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 5, 2012 at 1:06 AM delete

All answers are there please read comment posted on 6th July

All Answers

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 19, 2012 at 10:56 PM delete

can you please provide me last NAC tech test Question papers....pls

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
September 11, 2012 at 7:24 AM delete

PLS V NEED D ANSWER

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
September 30, 2012 at 8:41 AM delete

Pz attach answers tooo

Reply
avatar
Arshad Ram
AUTHOR
December 7, 2012 at 4:42 AM delete

can u mail previous papers of nac tech

Reply
avatar